top of page

SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Een website met informatie over het Skills Navigator project is ook te vinden op de website van SBB, klik hier.
Achtergrond

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven verrichten we de volgende wettelijke taken:

  • we erkennen en begeleiden leerbedrijven

  • we onderhouden de mbo-kwalificatiestructuur

  • we verzorgen informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming (stages en leerbanen) en de doelmatigheid van het opleidingsaanbod

Verder adviseren we de ministers van OCW en EZ over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Europa

Een internationale stage is voor studenten in het middelbaar beroepsonderwijs een verrijking van hun persoonlijke ontwikkeling, talenkennis en skills. SBB draagt eraan bij dat zo’n stage succesvol verloopt. Wij ontwikkelden bijvoorbeeld keuzedelen waarmee de student zijn of haar opleiding verbreedt of verdiept. Denk aan Duits of Frans in de beroepscontext of aan een keuzedeel over interculturele diversiteit. Een andere belangrijke taak van SBB is de uitgifte van Europass Certificaatsupplementen. Met zo’n korte en praktische beschrijving van een opleiding kan de student in elk Europees land laten zien wat hij of zij kan.

Motivatie

De doelstellingen van dit project sluiten naadloos aan op de activiteiten van SBB. SBB gelooft in de kracht van de verbinding en het samenwerken. We kunnen onze expertise en ervaring in het praktijkleren en onze infrastructuur inzetten om succeskansen het project te vergroten. We kunnen ook van de samenwerking leren en ons netwerk met belangrijke (kennis-)partners intensiveren.

bottom of page