top of page

STC Group

Leading in learning.

Een website met informatie over het Skills Navigator project is ook te vinden op de website van de STC Group, klik hier.
Achtergrond

STC Group, gevestigd in mainport Rotterdam, is de beroepsopleider voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Met passie voor ons eigen vak leiden wij (toekomstige) professionals op. Jong en oud, van vmbo- tot masterniveau, is bij ons welkom voor een gedegen beroepsopleiding of -training.

Leren door te ervaren staat bij onze vakinstelling voorop. Onze docenten en trainers kunnen daarbij gebruikmaken van een breed scala aan innovatieve faciliteiten en simulatoren. De STC-aanpak kenmerkt zich door praktijkgerichtheid, focus op techniek en vakmanschap en een voortdurend streven naar verbetering, nieuwe wegen en innovatie. Leading in Learning, noemen wij dat. We werken daarbij nauw samen met bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen in binnen- en buitenland.

Europa

De focus van STC Group ligt niet alleen in Nederland. Wij hebben een sterke internationale organisatie. Wij delen onze expertise op projectbasis binnen Europa en structureel in Oman, de Filipijnen, Kazachstan, Vietnam en Zuid-Afrika. STC Group is binnen Europa zeer actief binnen projecten die zich bijvoorbeeld richten op het verduurzamen van de binnenvaartsector (PROMINENT), op het werven en opleiden van hybride vakdocenten (Blue Careers), het introduceren van LNG als brandstof (ReaLNG) en het verkleinen van de achterstand van jongeren uit Rotterdam-Zuid op de arbeidsmarkt (Samen Sterk voor de toekomst van Rotterdam-Zuid).

Motivatie

Iedereen die aan het werk wil in het maritieme of logistieke cluster kan voor een opleiding, om-, her- of bijscholingstraject aankloppen bij STC Group. In de afgelopen decennia hebben wij daarmee vele tienduizenden, jong en oud, geholpen met het opbouwen van een mooie, duurzame carrière.  De kennis en ervaring die we daarbij hebben opgedaan willen we graag delen met partners.

bottom of page