top of page

Status update: de matchingstool

Een (digitaal) product bouwen voor een specifieke doelgroep, doe je idealiter samen met de doelgroep in kwestie. Een wisselwerking tussen ontwikkelaars en de uiteindelijke gebruikers is daarbij uitermate belangrijk. Iedereen betrokken bij de ontwikkeling probeert, in de mate van het mogelijke, in de huid te kruipen van onze doelgroep en een maximum aan empathie aan de dag te leggen. Echter, de getroffen coronamaatregelen in België en Nederland maken dit proces een pak moeilijker. Digitaal communiceren blijft gelukkig meestal wel een optie, maar in de praktijk blijkt wel dat dergelijke tests virtueel afnemen niet echt het gewenste resultaat geven. Heel wat nuances gaan zo verloren.

Neemt niet weg dat vandaag meer dan ooit, de behoefte om te testen er is. We konden in de afgelopen periode alsnog een beperkt aantal testen laten doorgaan, maar minder dan wat we zouden willen. Negatieve reisadviezen maakten ons extra creatief. Zo waren we, afhankelijk van de locatie zowel fysiek, als virtueel aanwezig.

Ik ga gewoon naar een uitzendkantoor, daar moet iemand me maar vertellen wat voor werk ik moet doen.

De tips die we verkrijgen zijn bijzonder waardevol. Naast specifieke aanwijzingen over verbeteringen die we kunnen aanbrengen, komen er ook heel wat inzichten tot stand over hoe onze doelgroep naar de toepassing kijkt. Een van de frappantste vaststellingen is het feit dat, zelfs met de hypothetisch beste (web)app ter wereld, een aantal van de jongeren in de doelgroep alsnog een eerder passieve houding aanneemt. "Ik ga gewoon naar een uitzendkantoor, daar moet iemand me maar vertellen wat voor werk ik moet doen." Er is niet per se iets mis met die houding. Toch koesteren we de ambitie om naast een oerdegelijke, blits ogende toepassing, een groter goed na te streven. Namelijk, ervoor zorgen dat jongeren het heft in eigen handen kunnen, maar vooral ook willen nemen. Door de juiste handvatten aan te reiken en de juiste omkadering bieden zijn we er rotsvast van overtuigd dat dit mogelijk is.


We hebben aardig wat werk voor de boeg, maar we zitten op koers. Hoop is geen strategie, maar we kijken wel uit naar gunstigere, post-pandemie tijden waarbij we onze ankers kunnen lichten, en dan is het volle kracht vooruit.test


37 views0 comments

Comments


bottom of page