top of page

Aan het woord: Henri van der Sluis


Stelt u zich eerst eens voor, wie bent u en hoe is uw rol binnen het project het best te omschrijven?

Henri van der Sluis, 61 jaar, docent logistiek en wetgeving gevaarlijke stoffen op het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Ik ben binnen het project voor STC betrokken in Werkpakket 3 en 5


U heeft de eerste ontwikkelingen van de Skills Navigator tool al mogen zien, wat vond u hiervan?

De tool zoals hij tot nu is is reeds een praktisch platform om de kandidaat te bevragen over zijn 21st century skills, dit is veelbelovend voor de definitieve versie.

Op het STC zijn groepen studenten ingezet om het eerste prototype van deze tool te testen. Hoe heeft u de testrondes ervaren?

Dit was zeer positief, zowel de betrokken docenten als de studenten waren/zijn zeer enthousiast over de tool zoals die was. De studenten hebben naar mijn mening waardevolle feedback kunnen geven en ondanks dat sommige studenten een weinig geïnteresseerde houding aannamen was er achteraf toch wel enthousiasme hierover.


We zitten nu bijna drie jaar in het project, vanuit het perspectief van het STC, wat is volgens u het meest opmerkelijke en het meest waardevolle inzicht?

Dat we in die periode toch anders naar 21st century skills zijn gaan kijken. Het enthousiasme van de kandidaten tijdens de bootcamp in Rotterdam.


Hoe de MBO niveau 2 studenten (dichtbij de doelgroep) omgaan met de tool en de achterliggende reden daarvoor.


Hoe gaat u om met alle beperkingen die gehanteerd worden op uw locatie? Of is alles al volledig digitaal?

Gedeeltelijk de meeste groepen krijgen 50% online en 50% live onderwijst hiervoor zijn de klassen in groepjes van 10 verdeeld. De MBO niveau 2 leerlingen hebben doordat hun intrinsieke motivatie wat minder is volledig live lessen op school.


Is er nog iets dat zeker nog genoemd moet worden, dat we nog niet besproken hebben?

Allen die een bijdrage aan het project hebben geleverd te complimenteren met het resultaat tot nu toe!


Maak deze zin af, Skills Navigator is wat mij betreft geslaagd wanneer…

De tool op eenvoudige manier door de kandidaten gebruikt kan worden en een succesvol platform wordt om tot goede matching op de arbeidsmarkt te komen.

209 views0 comments

Comments


bottom of page