top of page

Skills Navigator loodst Elektrotechnisch Installateurs van Syntra West de haven in!

Leren, durven, doen. Tijdens een actieve ‘doe’-dag op campus Oostende leerden cursisten Elektrotechnisch Installateur van Syntra West jobaanbiedingen in de haven een pak beter kennen.

In de voormiddag van 21 mei 2019 stelden uitzendkantoren werkzaam voor de haven en de cursisten zich aan elkaar voor. Mogelijk interessante vacatures en cv’s werden druk uitgewisseld. In één klap waren de kantoren enkele potentiële kandidaten, en de jongeren een sollicitatie ervaring rijker. In de namiddag gingen de toekomstige Elektriciens samen met docent en cursusbegeleider de bus op, voor een bedrijfsbezoek bij CSP Terminals in Zeebrugge.

Dat bedrijven in de havens van Oostende en Zeebrugge worstelen met het invullen van (technische) vacatures is al een tijdje geen nieuws meer. Dat de jobs een boeiende mix kunnen bieden van technische uitdagingen en een persoonlijke invulling met oog voor ieders affiniteit en sterktes, is wel iets waar bedrijven vaker mee zouden kunnen uitpakken.


Zo ook CPS Terminals Zeebrugge. Karen Hofman, HR Business Partner bij CSP Zeebrugge, getuigt: “Bij ons zijn geen twee jobs dezelfde, ook niet die van technicus. Van nature zijn we als bedrijf flexibel en niet geneigd tot hokjes denken. Dat vertaalt zich ook in ons opleidings- en tewerkstellingsbeleid. Een duale leerwerk ervaring of loopbaan bij CSP Zeebrugge is steeds uitdagend, gevarieerd en zoveel mogelijk op maat van ieders kunnen”.

Net als in de vele andere havens in het Skills Navigator project is ook de werkomgeving van de terminal in Zeebrugge erg indrukwekkend. Bovendien loeren hier nog heel wat uitdagingen en boeiende omwentelingen om de hoek, met de snel toenemende digitalisering en automatisering. Een spannende loopbaan verzekerd voor de doeners van morgen! Via tal van zogenaamde “werkgeversarrangementen” probeert het project Skills Navigator de brug te slaan tussen opleidings- en bedrijfswereld.

Een initiatief van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Skills Navigator en Syntra West met de steun van Vormingsfonds voor Uitzendkrachten en CSP Terminals.

31 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page