top of page

Partnermeeting in Antwerpen

Het Interregproject Skills Navigator was twee dagen te gast bij de Stad Antwerpen voor de tweede partnermeeting. We werden de eerste dag ontvangen in het Havenhuis. Een even toepasselijk als indrukwekkend gebouw. We werden verwelkomd door Marc Van Peel, schepen voor haven, industrie en werk, stad Antwerpen en Bjorn Cuyt, directeur arbeidsmarktbeheer Antwerpen, VDAB. Zij onderlijnden nogmaals de noodzaak van initiatieven zoals het project Skills Navigator. De toenemende krapte en de mismatch op de arbeidsmarkt zijn echte problemen voor onze havens.


David en Elena, Astrid en Karel en Laurens gaven vervolgens een overzicht van het werk dat werd verricht binnen hun werkpakketten. Een greep uit dit aanbod: resultaten vacature-onderzoek naar 21st century skills in de havengebieden, resultaten focusgroepen met werkgevers over de 21st century skills, de catalogus van de werkgeversarrangementen, de kostprijsberekenaar, de inventaris en screening van bestaande oriënteringstools in Vlaanderen en Nederland.


De voormiddag werd beëindigd met twee inspirerende bijdragen van Lou Van Beirendonck van de Antwerp Management School en Erwin Verstraelen, CIO Havenbedrijf. In de namiddag bezochten we OCHA en Logos.


De tweede dag was onze gastheer/vrouw de AP Hogeschool Antwerpen. Alfaport Voka bracht een pitch over het aantrekkelijk maken van jobs in de haven (#myjobisbetterthanyours) de Talentenfabriek stelde zich voor, we vergeleken de arbeidsmarkt en onderwijswereld in Vlaanderen en Nederland en leerden Hallo Werk kennen.


Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst om door middel van een parallelsessie de financiële administratie en de communicatieve regels & voortgang op tafel te leggen. Na een gezamenlijke lunch hebben de teams achter de werkpakketten ‘21ste eeuwse vaardigheden’ en ‘Werkgeversarrangementen’ nog overleg gehad en daarmee werd de tweede dag afgesloten.


Dit alles waren de ingrediënten voor een zeer boeiende tweedaagse! Waarvoor dank aan de organisatoren.

122 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page