top of page

Partnermeeting in Terneuzen

De gemeente Terneuzen en Scalda organiseerden op 1 en 2 april jl. een tweedaagse bijeenkomst die startte in het Biobase Training Center in Terneuzen. Een prachtig groene en duurzame locatie welke dankzij aardwarmte, een waterzuiveringsinstallatie en meedraaiende zonnepanelen grotendeels in haar eigen energie- en spoelwaterbehoefte voldoet. De burgermeester van Terneuzen beet de spits af met een inspirerende toespraak, waarna door de werkpakketverantwoordelijken de vooruitgang van het project en de volgende stappen werden uitgelicht. Na de lunch gingen de projectpartners op pad om de haven van Terneuzen te ontdekken. Deze excursie bestond uit een expositie over de bouw van de nieuwe zeesluis en een rondvaart op de Jacob Van Artevelde door een stuk North Sea Port. De dag werd afgesloten met een gezellig diner in een lokale brasserie.


Dag twee begon met een bezoek aan Kloosterboer in Vlissingen. Een bedrijf dat innovatieve en duurzame totaaloplossingen biedt in de supply chain voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten. Met een no-nonsense manier slagen zij er in om veel, goed begeleide, stageplekken aan te bieden én succesvol te rekruteren bij hun stagiairs. Een voorbeeld voor andere bedrijven.

Voordat de lunch begon kreeg Scalda de kans om een van hun projecten toe te lichten: Wind op Zee. Een project over duurzame energie en windturbines. Na de lunch was het woord wederom aan Scalda, zij introduceerde ons met Innovision Solutions (IVS), het onderwijsleerbedrijf van ICT-studenten van Scalda.

Het waren twee inspirerende en dynamische dagen waarin het havengebied van Terneuzen, lokale ondernemers en actuele projecten in het zonnetje zijn gezet. Het Biobase is een stukje techniek op zich waar ‘groen’ letterlijk en figuurlijk de overhand heeft. We willen de organisatoren dan ook bedanken voor hun inzet en de memorabele partnermeeting!

51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page