top of page

Partnermeeting in Gent

Updated: Dec 16, 2019

Na een warm welkom in de gemeenteraadszaal van Gent door Bram Van Braeckevelt, schepen van Personeel, Werk & Sociale Economie, Openbare Netheid en Toerisme, ging de tweedaagse partnermeeting van start. De ochtend bestond uit een korte evaluatie van de werkpakketten en een korte uiteenzetting door Sofie Bracke, schepen van Economie, Handel, Sport en Haven over het belang van de haven voor Gent en Terneuzen.


Voor de namiddag was een inspirerend programma samengesteld. Hierin spraken onder andere Jeroen Franssen van Agoria over het onderzoek “Be the Change - Shape the Future”, Ilse Jansoone van Duke and Grace over “Samenwerken met (hoger) onderwijs en innovatief rekruteren” en Steven Genbrugge van het Vlaams ABVV over de rol van de werknemersorganisatie in de skills-mismatch, ons toe.

De tweede dag ving aan in het prachtig gerestaureerde Nieuwe Havenhuis, daarna volgde een korte toelichting over North Sea Port door Edwin Evenhuis van North Sea Port. Arne Oosthuyse van Voka-VeGHO lichtte de uitdagingen in de arbeidsmarkt van het havengebied toe door een presentatie over een arbeidsmarktstudie die zij jaarlijks uitvoeren. Daarna volgde een bezoek aan Anglo Belgian Corporation (ABC) een bedrijf dat sterk inzet op het bijspijkeren van de digitale vaardigheden van de medewerkers. Daarbij draaiden zij ook samen met Stad Gent een werkgeversarrangement (speedsolving).


Er werd een indrukwekkende werkplaats bezocht waar dieselmotoren voor o.a. treinen en schepen worden gemaakt. Jocelyn Desreumaux kwam ook langs om het project Welqome van VFU voor te stellen. We sloten af met een lunch in het sociale restaurant Balenmagazijn op de UCO-site.


Dank aan alle sprekers en enthousiaste deelnemers!


45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page