top of page

Mensen die zichzelf moeten pitchen moeten echt uit hun schulp komen.

Updated: Dec 13, 2019

Heel wat profielen zijn vandaag moeilijk te vinden door de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken hun toevlucht tot innovatieve manieren van rekruteren, en daar is Pitch4Work een goed voorbeeld van. We vroegen aan Tom Greant van WaW wat zijn ervaringen zijn met dit werkgeversarrangement (nl. toeleidings- of opleidingsinitiatief waar de werkgever een engagement in opneemt).

Waarom heeft u beslist om deel te nemen aan dit initiatief?

Uit nieuwsgierigheid. Om een nieuw initiatief een kans te geven. Om nieuwe mensen/kandidaten te leren kennen. Om de betrokken organisaties te steunen in hun initiatief om werkzoekenden te helpen aan werk.


Wat maakt voor u het succes van uw deelname aan Pitch4Work?

Het was enerzijds een succes omdat we vonden dat verschillende kandidaten zich goed hebben voorgesteld, er zijn er ook enkele bij ons op gesprek geweest. Anderzijds was het was geen “succes” omdat we niemand concreet aan een job hebben kunnen helpen. Maar wat is de sterkte van het concept? Mensen die zichzelf moeten pitchen moeten echt uit hun schulp komen. Dit toont van hun kant uit een dosis lef en doorzettingsvermogen. Dat toont toch motivatie om “echt” te willen werken. De ondersteuning van de kandidaten bij dit proces zodat ze aan zichzelf kunnen werken lijkt me ook een belangrijke schakel.

Waarom zou u andere werkgevers aanraden om deel te nemen?

Alle initiatieven die mensen kansen geven die momenteel te weinig kansen krijgen, om welke reden dan ook, moeten aangemoedigd worden.

Ontdek hier meer over de mogelijkheden om als werkgever zelf aan de slag te gaan met het initiatief Pitch4Work!

38 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page