top of page

“Voor ons is de aanwerving van twee jongeren na een geslaagd traject het hoogtepunt”

Updated: Dec 13, 2019

Het invullen van je vacatures voor technieker-profielen is niet eenvoudig met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Veel werkgevers geven aan dat ze zowel met een kwantitatief als kwalitatief probleem worden geconfronteerd, als het gaat over het vinden van de geschikte kandidaten. We zien dat werkgevers steeds vaker zelf een engagement moeten opnemen in de toeleiding en opleiding van potentiële werknemers. In werkpakket 4 “Werkgeversarrangementen” gaan we op zoek naar goede voorbeelden van dergelijke acties. Deze keer spraken we met de HR-verantwoordelijke van Koeltechnieken De Noyette-Verstraete. Zij boden een cursist van de voltijdse dagopleiding koeltechnieken bij Syntra West een werkplekleerplaats aan. Hoe hebben zij dit traject ervaren?

Wat was jullie motivatie om een cursist koeltechnieken te begeleiden tijdens het werkplekleren, een onderdeel van zijn/haar voltijdse dagopleiding? Het is de ideale gelegenheid om de jongere te leren kennen en om na te gaan of hij/zij in ons bedrijf past. Ook leert de jongere zelf het bedrijf kennen en is het voor hem/haar interessant om een stage te doen in een bedrijf waar hij/zij kan blijven werken. Er is bij ons altijd veel werk dus we zoeken voortdurend naar nieuwe werkkrachten om ons team te versterken. 


Was de ervaring van het aanbieden van werkplekleren en begeleiding voor een cursist een succes? Zeker en vast. De twee jongeren die wij hebben begeleid waren alle twee gemotiveerd en gedreven. De ervaring was heel positief voor beide kanten. Het hoogtepunt is dat we beide jongeren hebben aangeworven na het voltooien van hun opleiding omdat we tevreden waren van hun traject en omdat zij hier ook graag aan de slag wilden gaan. 


Zou je dit aanraden aan andere bedrijven of werkgevers? Ja. Het is moeilijk om technische profielen te vinden. Via het werkplekleren leert de jongere de job en het bedrijf kennen waardoor je sneller geschikt personeel vindt. 

Ontdek hier meer over de mogelijkheden om als werkgever zelf een cursist van de voltijdse dagopleiding bij Syntra een werkplekplaats aan te bieden!

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page